Bjerggorilla i Rwanda

En Bjerggorilla holde blandt landet til i Rwanda og har over en længere periode været en kritisk truet dyreart ifølge verdensorganisationen IUCN. Tilbage i 2018 blev de dog rygget fra statusen “kritisk truet” til “truet”. Dette betyder er der stadig er håb for at holde netop denne race af gorillaer i live.

Selve Bjerggorillaen karakteriseres ved sin lange sorte pels, korte arme og menneskeligende fødder. Dens spisevaner er karakteriseret ved fiberrig kost og den levere sin dagligdag på jorden.

Levevilkår

Tilstandende og vilkårene en bjerggorilla lever i, er betydeligt bedre end hvad de var for 10 år siden. Dog mener IUCN stadig at det er meget vigtigt heletiden at vedligeholde disse områder hvor en bjerggorilla opholder sig. Selvom man i statistikkerne kan se at tallet af bjerggorillaer vokser stille og roligt, er de stadig en truet dyreart og offer for krybsskytter.

I det område som bjerggorillaerne lever i i Rwanda, er ikke det mest optimale. Fordi Gorillaer minder så meget om mennesker, er de en dyrerace, som er modtagelig overfor visse sygdomme heriblandt Ebola og luftvejsinfektioner. Indsatsen ligges i at uddanne læger som kan kurere disse aber, hvis de skulle blive syge.